Bereikbaar via 06-29575561 of stuur me een email
Hoe gaat een analyse in zijn werk?

We beginnen altijd met een telefonische of video belafspraak. We maken kort kennis en bespreken je vragen. Dit is een goed moment om elkaar af te tasten: heb ik een klik met de ander? Kijk ook even bij ‘Over mij’ als je een eerste indruk wilt van wie ik ben. De eerste kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. Je mag dus hierna gewoon zeggen dat je niet verder wilt. No harm done.
Als je verder wilt met de kerntalentenanalyse, kan je kiezen voor een kerntalentenontdekking of een volledige, uitgebreide kerntalentenanalyse. Kijk op ‘Tarieven’ voor meer uitleg en kosten van de beide opties. Ik stuur je via de mail een link naar een beveiligde omgeving waarop je een vragenlijst in mag vullen. Doe dit het liefst een aantal dagen voor onze vervolgafspraak, zodat ik je vragenlijst nog kan inzien ter voorbereiding.
De vragenlijst gaat over dingen die je leuk vond om te doen als kind vanaf je 4e tot je 12e: basisschool leeftijd dus. Waar speelde je mee? Wat speelde je graag binnen of buiten, met broertjes, zussen, vriendjes, etc. Was je iemand die buiten ging ravotten, of speelde je liever een potje yahtzee met oma? Misschien sportte je veel en vond je dat enorm tof om te doen. Afijn, het gaat over wat JIJ als kind graag deed. Belangrijk is dat je de vragenlijst invult aan de hand van je eigen herinneringen uit je kindertijd. Het is niet erg als je dingen vergeten bent, daar komen we dan tijdens onze afspraak wel achter.
Hierna volgt het analysegesprek. Dit is een face-to-face gesprek, waarin ik je een heleboel vragen ga stellen over de vragenlijst die je online hebt ingevuld. Omdat dit zorgvuldig moet worden gedaan voor juiste ‘koppeling’ naar de kerntalenten, duurt dit gesprek ongeveer 2,5 á 3 uur. We bespreken leuke dingen: wat vond je tof om te doen als kind en wat gaf jou plezier? Het gaat er dus niet om hoe goed je ergens in was, maar hoe leuk je het vond om te doen! Voor de meeste mensen is het erg leuk om herinneringen op te halen aan die tijd. Er wordt meestal ook veel gelachen tijdens dit gesprek.
Hebben we beide nog fut? Dan krijg je van mij na een korte pauze ook gelijk je kerntalenten en hun betekenis voor jou, terug gekoppeld. We kunnen er in overleg ook voor kiezen om dit tijdens een nieuwe afspraak te doen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden.
Als je voor de kerntalentenontdekking hebt gekozen, ga ik na het analysegesprek een verslag voor je schrijven over jouw persoonlijke kerntalentenconstellatie (mooi woord hè?!). We maken dan nog een nieuwe afspraak voor het bespreken van het verslag en de afronding. Ik zorg ervoor dat je verslag een paar dagen voor onze eindafspraak klaar is, zodat je die alvast kunt lezen.
Als je voor een volledige, uitgebreide kerntalentenanalyse hebt gekozen, hebben we na het analysegesprek nóg een gesprek. Het zogeheten ‘diepte-interview’. Omdat we in gesprek gaan over jouw leven tot nu toe (school, werk, hobby’s) en de keuzes die je daarin hebt gemaakt, zal dit gesprek afhankelijk van je levenservaring, langer of korter duren. Reken op 1,5 tot 2 uur, dan zit je meestal goed. Ik probeer tijdens dit gesprek al de link te leggen naar je sterke, halve en kleine kerntalenten. Het gesprek is vooral bedoeld om te kijken of je ‘geschiedenis’ mede verklaarbaar is aan de hand van je kerntalentenconstellatie.
Na dit gesprek ga ik aan de slag met het uitgebreide verslag waarin ik beschrijf welke kerntalenten je hebt en in welke mate, hoe ze op elkaar inwerken, etc. Kijk bij ‘inhoud verslag’ wat er in het uitgebreide verslag terug komt. Het is gemiddeld een verslag van zo’n 35 tot 40 pagina’s, dus een hoop om te lezen! We maken dan nog een laatste afspraak, waarin we het verslag bespreken en de analyse afronden. Ik zorg ervoor dat je verslag een paar dagen voor onze eindafspraak klaar is, zodat je die alvast kunt lezen.
Wil je in de toekomst nog eens advies? Over bijvoorbeeld een functiewijziging, promotie of persoonlijke ontwikkeling? Dan kun je een aanvullende afspraak met mij plannen.